Моя собствен месец /август/
Очаквам утре
моя собствен месец,
във който някога
съм се родил...
Не знам защо
не го посрещам
с песен?!
Та той е Ад
затуй не ми е мил!
Във него аз от жеги
негодувам.
И търся сенките,
и хладина...
През зимата
на топлото робувам
и търся само
другата страна!
Така, че винаги
намирам да тъгувам
и търся
в миналото красота,
а Днешното
страхотно критикувам
и търся пръст
на Лошата съдба!
Така, че цял живот
съм недоволен.
Навярно
с всички хора е така.
От критикарството
и аз съм болен,
а бонусите си държа
в ръка!
31.07.2015г. Драгойново
© Христо Славов Всички права запазени