Пред мен единствено, пред никой друг не се доказвам
не се подмазвам - данък обществено мнение не плащам
Бавно с годините живота ми гледам да си подредя
Трупайки опит избирам пътя по който да го изградя
Тревожа се когато губя моята опора, чудя се
жив ли съм тогава или съм в някаква гадна кома
Пак започвам от начало като спра да вярвам в Бога
И аз като тебе брат не искам да съм ничия подлога
Аз съм бяло момче и ми е яко че роден съм бял
но напоследък се замислям че държавата съм объркáл
В моя живот досега се сблъсках с какви ли не типове разни
и не искам като тях да стана цар на приказките празни
Чувствам се добре когато слушам моето сърце
а то ми нашепва че ми остава какво ли още не
Понякога силно ще вали а друг път само ще роси
Нещата са такива че всеки кръста сам си носи
2009
© Явор Бачев Всички права запазени