Паднеш ли, се изправи,
изтупай се от песъчинки, камъни
и стари снимки,
пред тебе погледни,
назад недей се връща,
ако трябва, изкрещи
на всички, дето те спъваха: майната ви...
пък после им се усмихни,
ей така надве-натри, но не през пръсти
проблемите сломи,
с решителност и разум,
злините зарежи,
недей да отмъщаваш,
недей и да се примиряваш,
че тръгнеш ли веднъж така,
трънливи ще са всичките пътеки,
за правда се бори
да бъдеш ти такъв - какъвто си!
© Калоян Калоянов Всички права запазени