Моят свят
Не искам ни богата къща, ни луксозна вила,
а само истинска домашна топлина.
Не искам служба в обществото по партийна линия,
а честен хляб с макар и бедничка софра.
Не искам лъскави костюми, ризи от коприна -
с фланелката и старите ми дънки най ми е добре.
Не искам скъпа и модел последен лимузина,
а стихосбирка и шише ракия сакът ми да побере.
Не искам покрай мен лъжци и лицемери,
а пръв приятел, който да ми бъде повече от брат.
Не искам съвестта ми - гузна - като пламък да трепери,
а леко да е на сърцето ми подобно божа благодат.
Не искам милиони от игри и тъмни машинации,
а мои и изкарани от двете ми ръце пари.
Не искам болна мистика и вяра в зодиаци,
а християнски кръст - душата ми да се спаси.
Не искам чалга, сериали и сладникави романи,
а Библията да си чета и да си слушам Флойд.
Макар и да не искам, нека имам на сърцето рани,
защото всички скърби тука -
на небето са живот.
© Върбан Колев Всички права запазени