Най-добре ми е вечер - във стаята
да седна самичка на масата,
да запаля поредна цигара,
да си налея коняка във чашата,
да се разнищвам отблизо!
Да разнищвам и тебе самия...
Не, не е алкохолизъм!
Аз го наричам магия!
Магия е белият дим,
който вдишвам дълбоко
и издишвам... като комин!
Магия е всичко наоколо!
Магия е чашата стъклена
и ароматният в нея коняк.
Магия е, щом съм настръхнала!
Магия е! И още как!
Но ти какво ли разбираш...
На другаде погледа вперил си.
Това си е мойта магия!
Затова я споделям със себе си.