Обичта ми
като пеперуда
ще те търси – крехка и ранима;
плахо ще докосва
и застива
кротка, незабележима...
Мислите ми
като топъл вятър
ще те милват – без да те обсебят;
предани –
до край край теб ще бъдат –
болката ти цяла да поемат...
Всичко в мен
към теб е устремено –
теб да следва,
с тебе да живее...
Ако ти е тъжно и студено,
моята усмивка
да те сгрее...
© Ваня Василева Всички права запазени