Нещо в мен се пречупи
и погледнах с нови очи на света.
Толкова ми е смешно!
Мравките стъпват все грешно,
по следите на лъва.
Обърне поглед наляво -
това си е негово право.
Там са - неговото стадо.
После реши надясно.
Хваща всеки натясно
и ще не ще, в крак върви!.
Май не им е ясно,
че мравката може да победи!
Само да погледне с моите очи.
© Василка Ябанджиева Всички права запазени