1.
Мъгла
се спуска на талази
и по полето тежко лази.
А горе
слънцето го няма -
във тъмното небето гази.
Във него то дълбае яма.
2.
Живота,
друже, е пелин...
При пиене нагарча.
А любовта е аспирин
и най-добро другарче!
3.
Доволни-недоволни от съдбата,
ще носим, Боже, кръста си до гроб.
Но дойде ли часът и на Тръбата,
спаси го, Боже, земния си роб.
А знаеш ти, че тук не се избира,
Земята щом "ни ражда и събира."
© Никола Апостолов Всички права запазени