МЪЖЕТЕ ЗНАЯТ ЗАЩО
Понеже адски ме боли глава
и кътен зъб се кани да ми пада,
реших да пийна яко – при това
не просто две – три бири на площада!
И, тъй като валеше страшен дъжд,
а аз – убий ме! – ала дъжд не поркам,
в бистрото като седнах – страшен мъж! –
и смело лашнах първата „Загорка“.
Наливна – в халба! Втората преля.
Ударих го на пост и на молитва:
– Иисусе Христе, в Райските поля
ми дай със Влада, Боже, да политна!
След третата акъла ми се взе.
Направо изхвърча на километри.
И твоите – сияйни! – две нозе
видяха ми се три, че даже четири!
И в туй бистро – под климатика тих,
подремнах час-два, грохнал от умора.
А сметката платих с ей тоя стих.
Зъба ми го изкърти сервитьорът!
© Валери Станков Всички права запазени