Къде е истината
на живота?
Зародиша на семето
къде е?
Нима за кръста тежък
на Голгота,
човекът е създаден
да живее?!
На Мъката
гнездото е Човека,
На хората в сърцата
тя живее,
така е ставало
от памтивека!
Без мъка, може ли
да се живее?!
08.10.1974г.
© Христо Славов Всички права запазени