Мъките са парцаливи дрешки
Не заключвай болката във плен -
мъките са парцаливи дрешки!
Понесъл неразцъфнал цвят зелен,
на пръсти стъпва утрешният ден...
Кристално чист!... И в него няма грешки...
Изгори ги!... Всички до една...
Въшлясалите дрипи на Тъгата...
В пречистени одежди Любовта
ще възкръсне като Феникс от жарта!...
На утрешния ден във Светлината!...
© АГОП КАСПАРЯН Всички права запазени
Нали Надеждата умира последна...