26.06.2012 г., 14:56 ч.

Мълчанието... 

  Поезия
546 0 1

МЪЛЧАНИЕТО...

 

Изгърбените дни –

вгорчени същности –

в очакване на Прошката –

немеят…

И тътенът –

самотна ненасъщност –

премазва

влюбеното слънцегреене.

 

В очакването

зреят 

тъжни помисли –

белязани с безсъници

и стръмност –

задъхани от безнадеждност горести …

Безчувствено

разстреляно разсъмване.

 

А в тайнописа –

постно ежедневие –

проплакват

и безропотно се сгушват

умислени

и безпрогнозно  зреещи,

прокъсани – до овехтялост –

чувства.

 

Мълчанието –

тъжна безусловност,

с която залезнопотайно

те прегръщам,

е предсказание –

самоубийствена виновност –

за неизбежното ми незавръщане.

                                        

                                                  

© Донка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мълчанието –

    тъжна безусловност,

    с която залезнопотайно

    те прегръщам,

    е предсказание –

    самоубийствена виновност –

    за неизбежното ми незавръщане.
Предложения
: ??:??