Добре дошли на Спирката на Оцелелите
сред прехода в Пустинята Човечество!
Да, зная, потни сте и уморени сте,
и зажаднели за човешките си дейности!
Какво се случи с вас, та се изгубихте?
Любим ли си отиде от мечтите ви?
Или това, което построихте вий,
се срути в земетръса на годините?
Успяхте ли да изгорите вярата
в студените си нощи през пустинята?
Децата междувременно пораснаха,
докато за целта се суетите.
Акълът ви увеличи ли се?
Или това са само килограмите?
Косите отлетяха като прилепи
от скалповете увенчани с рани.
Сърцата ви закоравяха ли?
Артериите фиброзираха
от толкова нездравословно хранене
и в неумението да лавирате.
Това се казва прегрупиране на силите!
Сплотяване на оределите редици!
Готови ли сте да щурмуваме отново
живота със стоманените му пестници?
© Павлина Гатева Всички права запазени