5.02.2015 г., 1:56 ч.  

На баба 

  Поезия » Друга
572 0 0

Тръгвам по пътека,

тясна и зелена.

Тя ме води там,

където, скрито в спомени,

е мойто детство.

 

Цветята на баба,

милата й къща,

котките по двора,

цъфналата вишна...

 

Всичко ми е скъпо -

пазя го в сърцето...

 

Зная, че, когато 

целият ми свят 

се срива, 

бабината къща пак

 вратите си разкрива. 

Милата ми баба на прага пак

 застава 

и цялата ми болка 

в миг с ръка стопява.

 

 

 

Аз зная, че ме пази 

и бди над мене баба.

В небесни райски двори

тя божи ангел се явява.

© Драгомира-мира Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??