Бъди и пребъди свещено слово,
живота ни по-ярко озари.
Изгрявай все в душите ни дори
и време да е мрачно, и сурово.
Ти с вярата си всеки ден отново
към знанието благ път отвори.
Светлик Божествен нека да гори,
без теб не идва нищо наготово.
Духът ти в славно време се дари
от Кирил и Методий, от царете.
И не един книжовник с теб твори,
и ни остави плам през вековете.
Живеят в теб завет и памет, зов.
Най-чудно си изречено с любов.
© Асенчо Грудев Всички права запазени