Равтосметка не искам да си правя!
За какво ми е? Да събира прах?
Важно е щом падна, пак да се изправя
и да не събирам приятелства в някой шкаф!
Да не търся образи от снимки пожълтели,
а да гледам право в нечии очи.
И макар по различни пътища да сме поели
да запазим спомена от добрите дни.
Не искам напразно списъци да пиша ,
ако няма с кого да споделя.
Листата знам, ще похабя излишно,
защото думите са празни без дела!
Отворих с трепет старите кутии,
извадих спомени и мъничко тъга.
Изтупах вехтото, проядено с години
и на новото открехнах лекичко врата.
И днес на прага на новата година
назад не ще извърна поглед!
Да остане нека, който иска,
а аз му обещавам един вълнуващ полет.
© Ваня Йорданова Всички права запазени