Защо за чужди грешки се виниш?
Не трябва всяка грешка да простиш!
За другите не можеш да живееш!
И ти обичаш, страдаш и копнееш!
Не трябва всеки грях да понесеш!
Без мислено е да се предадеш!
Съдбата ти е да си силна ти!
Дори когато много те боли!
Не се предавай! Просто продължи
напред дори и с болка и сълзи!
Животът не е рози и цветя!
Животът до последно е борба!
Приятелите истински са кът!
Не се намират те на кръстопът!
Роднини и познати Господ дава,
но приятелят не те предава!
Живей така, че Дяволът дори
накрая той за тебе да скърби!
А другото е само прах и плява!
Сърцето ти това не заслужава!
28.10.2024 г.
© Георги Иванов Всички права запазени