Събрахме се на този хубав празник,
най-близките, най-милите - Родата!
Не бяха ни надеждите напразни -
със радост си напълнихме душите!
Тъгата по загубеното време
опитахме набързо да стопиме...
Разплакахме се, дявол да го вземе...
По бузите ни се размаза грима!
И седнахме на общата трапеза...
Да вдигнем чашите в ръцете.
Кръстосахме си теза с антитеза
и радостта ни дойде във сърцата...
Заспорихме за Минало и Днешно...
Обходихме света със новините...
Решавахме проблемите си спешно...
Кроихме плановете си за дните!
Защо ли всеки ден не е фиеста?!
А само делничим от край до края!
И трябва в тях все да си носим кръста...
И не познаваме вкуса на Рая!
24.12. 2012г. София
© Христо Славов Всички права запазени