На мама
Нарисувах те отдясно, до сърцето,
да ме топлиш и да ме закриляш вечно,
за да си с мен от здрач до светло,
дори като си нейде надалече.
Нарисувах те на мен, самата,
усмихната, със блясък във очите,
да грееш в мен, в сърцето и в душата
с красотите си и с добрината вечна.
Ти, Мамо, на света си ми едничка,
ти ме правиш силна и добра.
За мен си всичко, всичко, всичко,
всичко във живота и света.
Хубаво ми е да те наричам
с мили думи най-различни,
но най-хубаво ми е да те обичам
и да споделяш всички мои мисли.
Когато съм небрежна, знам, че ти е тежко.
В тревогите, във щастието, във всичко си до мен.
Строга си понякога, щом допусна грешка,
но най-милата ми гледка си Ти във всеки ден!
© Саня Георгиева Всички права запазени