Когато Животът прохожда,
той е най-безпомощен,
но е така устремен;
най-уязвим е,
но така решително
и безразсъдно крачи.
Защото носи в себе си Бъдеще;
защото е изпълнен с Надежда;
защото няма Опит,
но има Мечти.
Не искам да кажа,
че си Живот,
който все още прохожда;
не мисля,
че си безразсъден и уязвим;
Чувствам само,
че в теб има Бъдеще,
изпълнено с Мечти
и Надежди;
И дано
докато трупаш Опит,
да не изгубиш посоката
и Успехите ти
да не те победят!
© Ваня Василева Всички права запазени