2.08.2021 г., 0:27 ч.

На моите приятелки 

  Поезия
291 0 1

 

 

        Приятелки мили ,

        в душите си свили

        като в топло гнездо

        чувство едно,

        което за мен

        от ден на ден

        е все по-ценно

        и скъпоценно.

        Много години

        в дни светли и сини,

        в дни тъмни и страшни,

        вие безстрашно

        до мен сте стояли

        и никакви хали

        не са могли да сломят,

        още по-малко да разрушат

        обичта ви към мен.

        И в този ден

        искам да ви кажа

        /не знам как да го покажа/

        колко ви ценя.

        С нищо няма да сменя

        вашето приятелство.

        Ничие ласкателство

        не е за мен така приятно,

        нито благодатно,

        както вашата компания.

        Тя за мене не е мания,

        а е част от живота.

        С нея по-лесно хомота

        може да тегля.

        Нямам с какво да претегля

        моите чувства към вас.

        Нека Бог всеки час

        да ви благославя тогава

        и здраве да ви дава.

© Лидия Кърклисийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??