28.08.2024 г., 21:44 ч.

На море от сняг 

  Поезия » За деца
124 2 6

Ах, дано и тази зима

пак на двора сняг да има.

Да се гоним със снежинки,

ситни като песъчинки.

 

Искам като във вълните,

плискащи край плажа в Китен,

в преспи бели да се гмуркам

като морска костенурка.

 

Вместо пясъчния замък,

снежни топки като камък

да си правя до насита

и с ботуши сняг да ритам.

 

Няма пояс да ми трябва,

вече ските си ще грабвам

и по пътищата снежни

ще се спускам много нежно,

 

все едно, че сърф съм яхнал.

И ще бъде тъй приятно,

че от лятната ваканция

за игрите взех гаранция.

© Диана Фъртунова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

С летните спомени в лютата зима, сред страшните преспи игри пак ще има! »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??