30.01.2014 г., 18:13 ч.

На Н.О. 

  Поезия » Любовна
590 0 0

Тъй дълго лутах се във празнотата

на скучни дни и тъжна самота,

сред същностите сиви на тълпата

аз губех чувственост и чистота.

 

Затуй наивна съм навярно,

че чувствам днес най-нежен зов,

че търся искреност и вярност,

че вярвам в светлата любов.

 

Тя блясва пъстра. В две очи

крила разперва всяка мисъл,

там твоето "Обичам те" звучи.

То гордо е. Аз чувствам - имам смисъл.

 

Че плача знам, но океани

аз бих изплакала за теб,

че хиляди са кървавите рани

на индианеца, обикнал дива степ.

 

Прегръщам силните ти рамене,

целувам твоя лик, любов, и още,

промивам наранените ти колене,

очаквам нежните ни нощи.

 

 

 

 

 

 

 

© Мария Страшилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??