Да помним народните будители -
туй са на отечеството спасители!
Нека всяко сърце да е готово
да чуе тяхното мъдро слово!
Пак да се събудим - нека,
светлината им да ни озари,
че от идеалите им сме далеко -
всеки днес мисли за пари.
© Георги Всички права запазени