Отдавна не сме се срещали,
а сякаш беше вчера
поздрав за всички тук, Атоми! :)
ОБИЧАМ ВИ, АТОМИ!
Натъпкани във хора и лози,
във мишки, риби. Подредено и безредно!
Родени във сърцата на звезди,
в контракция - протуберанс на суперново слънчице - горещо и вълшебно!
Над езерото преклонените върби,
целуват с клони вашето небе неземно.
И тъй както в безкрайната далечина,
в мен гледа брат по атоми, в слънца родени,
по огледалото на любовта,
сълзи на обич от небето капят, нежни и солени.
Това е безграничния поток,
овързал атомите в мойто тяло,
със целия безкраен огън на живот,
във който ùскра съм гореща, засияла.
(Вдъхновено от Аrmand Аmar - poem of the atoms: http://www.youtube.com/watch?v=QhJtaa-cCXg)
© Боромир Всички права запазени
И аз се радвам да съм отново сред вас.