25.08.2024 г., 1:26 ч.

На прага на осезанието 

  Поезия » Друга
143 0 0

На прага на осезанието /Телешко в глинен съд/

 

Бих искала да имам предвид

цялата любов около себе си.

Да бъда релационен сбор,

който носи неизменно смисъл,

 

съдържащ необходими съставки,

за да се насладят любими,

приятели, познати и изкусени

на кулинарни изпити и рецепти.

 

Няма ме временно за час-два.

Ще свикам постоянен вкус

с мирис на дафиново ухание

и телешко в несретен сос.

 

В глинен съд сварено месо

на късчета по дъното се стеле.

Домашно приготвени домати

и моркови настъргани на ленти,

 

по щипка от подправките

в тяхното солено разнообразие

попиват в течност зеленчукова.

От вярата на виното и капка

 

достатъчна е да забави огъня,

да влее сили, мечти реализирани

над отсрочените птичи полети

в сбора извисени небца и небеса.

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??