Великолепно е сутрин!
На реката брега
посреща утрото в сребърен блясък...
С плисък на нежна и мека вълна
глеща нежно кристалния пясък...
Сърцето ми тръпне
като млада сърна
отпиваща сутрин от тиха вода
на потока скрил в себе си лунния блясък.
Остави ме полегнал
в таз росна трева!
Ще премина самотен през прехода рязък.
Нощта си отива!
И идва деня...
на птиците радостни с лудия крясък.
© Ангел Милев Всички права запазени
Поздравление!