Май котката ми ще се коти...
Страхува се. Не го е правила преди.
Свива се до мен... Прибира нокти...
А аз трептя над нея от надежда.
Дано да стане бързо! Леко!
Дано да са добре и двете!
Сякаш, ражда се дете!
Така си е! На път е!
На моята лисичка детето!
© Маргарита Ангелова Всички права запазени