На Руми Ч.Р.Д.
Стих исках да напиша с хвалби и възклицания
на теб, приятелко, и днешния ти Ден Рожден...
Започвайки и вече съм със ясното съзнание,
че няма да е лесно, че ще е казус със обем...
Защото ти не просто си една жена обикновена-
галактика си цяла, светиш като сто слънца,
така топлят те и осветляват цялата вселена-
също необходими като за птичките- зрънца!
И кротка. И добра. И работлива- можеш всичко!
Уют създаваш и в дома и на хората в сърцата!
Манджите,сладкишите- на майстор безкритични...
Къщата ти е прекрасна, думи нямам за цветята!...
Осанка впечатляваша! Спокойствие излъчваш!
Ясно за съпруга ти е, че си дар от Бог изпратен!
Затова е все с усмивка, дори без да я поръчваш,
А твоят бон шанс е,че е с характер благодатен!
Стиховете ти... са изкуство за медал световен!
Твориш и ставаш все по- по- по! Слава вземай!
Бъди здрава и щастлива и с таланта безподобен
всякакви предизвикателства с успех превземай!
А аз написах тези думи със любов и от все сърце,
да те познавам съм щастлива, дори и виртуално!
Живот и здраве да се видим някога и лице в лице,
нека Бог те пази,мила Руми, да стане и реално!
* На моята скъпа приятелка Руми/ Румбик/
© Ирина Филипова Всички права запазени
Бъди много здрава и щастлива през Новата година!