19.06.2014 г., 10:24 ч.

На ръба на утрешния ден /Edge of Tomorrow/ 

  Поезия » Гражданска
786 0 1

НА РЪБА НА УТРЕШНИЯ ДЕН...

/
Edge of Tomorrow/

                                 /на учителя… с любов/


 

Утро ново ме буди,  денят пак ми се мръщи,

как сама да реша да изляза от вкъщи!

 

Би било най-разумно да продължа да си спя.

Ех, но само да можех да си го позволя!...

 

Вън ме чака дъждът – сто дни вече вали,

скачат в дупки по пътя разбеснели коли,

 

аз съм все пешеходец – и с чадъра в ръка,

скок-подскок по разбитото пак събирам калта.

 

Влизам вир-вода в клас  а пък там –  ново шест!

Пак промяна в програмата – ще работя нощес!

 

Ама туй са деца – как нощес? Ей така!

Имаш първи час, пети… след обяд  – още два!

 

И за да не скучаеш – заповядай… мерси…

 в тези таблици word-овски ти анализ прави!

 

Методическа сбирка в два и трийсет – а цел?

Няма цел. Областта иска данни в  Excel!

 

В четири пък съвет – с точки двайсет и три –

и рекорда на Гинес някой пак подобри

 

по виртуозно преливане от пустото в празно,

в полусънно прозяване – ужасно заразно!

 

И трите си часа – уж до десет часа,

отработвам до другия ден сутринта.

 

И защо ли? Защото в пет взела торбата

отнасям си вкъщи реколта богата.

 

Контролни и класни, и тест матуритетен

до среднощ отхвърлям съвсем квалитетно.

 

А после… в леглото до три през нощта –

досущ гимназистка – уроци чета.

 

И ето ме в седем – пак крача в дъжда –

Edge of Tomorrow /live/ сутринта.

 

Тъй ден след ден… сто… хиляда 3D!

Филмът не свършва – но… здраве да е!

© Венета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Честит Празник,
    здраве и късмет,
    за многая лет!
Предложения
: ??:??