Ноември е хубав,
светъл и ведър.
За зима забравил,
на слънце е щедър.
В езеро малко
бреза се оглежда.
В златиста премяна
царица изглежда.
Бяла топола
снага извисява.
Небето достига,
де слънце изгрява.
Ноември е нежен
и с топлина
за сбогом погалва
ниви и поля.
© Лилия Нейкова Всички права запазени