На влюбените ангели във плен
Изящни ангели се будят в стаята
на стъкленото ми съзнание,
но устните ми вехнат - рози мраморни -
от липсата на твоето ухание.
А любовта ми е палитра на художник -
със страст и огън, с рани и сълзи,
обагрена във розово и синьо,
и в черно - бели ледени мечти.
Когато си наблизо, чувствам силата,
с която ме омайваш всеки ден,
но днес ще бъда аз бодливата -
на влюбените ангели във плен.
© Радосвета Петрова Всички права запазени