Искаш ли да поиграем на обичане?
В този свят, от обич заклеймен.
В този свят на гибелно себеотричане,
за сметка и в името на... нечий нежен зов?!
Искаш ли да поиграем на доказване?!
Аз за теб, и ти за мен.
В собствените си очи единствено да виждаме
и злоба към ближния да ковем.
Искаш ли да поиграем на надменници?!
В тебе виждам аз противник зъл,
който алчно себе си доказва,
нищо, че... погазва свойта чест.
Искаш ли да поиграем на подмазване?
Можеш го, усърдно при това...
Себе си единствено доказвай,
другия - стъпчи в калта!
© Нели Всички права запазени