Форми, форми, форми,
бели обемни и кръгли,
видял в кръгозора лице,
картина в дърво издълбана.
Мастило, попило надежда в листа,
идва земният страх, пробита монета,
разпространена тъкмо в момента,
сам проклех деца, неродени.
Старец, с косите сиви,
изтръпнал, страха е надежда,
вижда без да види,
през стъкло замъглено.
Желание за смях, ненужни надежди,
одежди, решили закона,
форми, форми, форми,
бели, обемни и кръгли...
© Атанас Къшев Всички права запазени