Стъпало по стъпало на живота
по стълбата нагоре продължавам...
Дори и паднал,
изранен и потен,
пак ще пълзя –
и няма да се давам.!
И ще превземам всеки сантиметър
по пътя си - и стръмен, и неравен...
А стигна ли до мястото, което
желал съм много,
пак ще се изправя...
Ще се обърна
и ще се огледам -
как стъпалата пътя очертават...
Зад мене всяка стъпка бе победа,
дори да падах - винаги съм ставал !
Стъпало по стъпало продължавам
живота си...
А спомените плачат...
Но аз не плача! И не се предавам!
Макар и към отвъдното да крача...!
© Георги Ванчев Всички права запазени