Когато се окажа недостатъчен,
спаси ме с тръни без пощада;
не ме убивай със утехи благи!
Сила ще намеря,
ако първо се разпадна;
не ме трови със крехка ласка,
със нежността на дъхав цвят,
а с онова, което заслужавам,
да жъна огъня, щом огън е посят...