Попаднал в кръговрата на живота
наивно, като малко дете,
получаваш всичко безгрижно,
сякаш светът е в твоите ръце.
С години осъзнаваш, че всичко е илюзия,
бориш се, прехапваш устни до кръв
и казваш си "Всичко е наред!",
продължаш някак си смирено напред.
Ударите понасяш, бичуват те с камшик
и с раните душевни променяш своя ред.
Мъката затваряш в прашния сандък
и ключа захвърляш някъде навън.
Годините минават, болките се трупат
и всячески прогонваш мислите от теб,
за да не се превърнеш в просяк,
молещ за наивност, любов и късмет.
© Джимбо Всички права запазени