Хартиени късметчета в кристална купа.
Завързани очи. Разбъркване
и пожелание: "На слука"!
Това ли си, живот? Късмет? Съдба?
Или пък някаква случайност?
А може би игра?
Подреждане на пъзел с делнична баналност...
Парче подир парче. Година след година.
Сглобяваме и търсим съвършенство
в мечтана и несбъдната картина!
Небе със слънце, птица в полет.
Гнездо сред клони, цъфнали напролет.
И малко тъжни облаци наесен,
позабравена от грижи детска песен…
Усмивка, ласка и крехка надежда.
Разбъркваме и … пъзелът се подрежда!
Две парченца напасват - той и тя!
"На слука"! Вървят ръка за ръка,
в живота влюбени двамина.
Творят най - съвършената картина!
© Даниела Виткова Всички права запазени