Може ли човек да я желае,
или просто тя превзема неговото аз.
Отвежда го, дори и да ридае
дори в сърцето му да няма капка мраз.
Тя тихо идва, очаквано или пък не,
но сигурно едно е - ще го отнеме
най-желаното или пък бреме
никой не връща загубено време!
Така ужасна ли е както казват,
или прекрасна като пролетта,
но често с нея се наказват
злите.Да това е тя смъртта!
© Борислава Найденова Всички права запазени