НАПИСАНО ВЪРХУ ГРАФИТ
Омръзнало ми е да бъда силна!
Горчи ми всяка пирова победа.
Да хвана пътя толкова да искам,
че даже и посоката не гледам.
И щом в сърцето ми домува птица,
защо да я заключвам в златна клетка?
Студът загръща сухите стърнища
с блестящата си заскрежена плетка.
А аз не виждам изход от мъглата.
Къде ли в пустошта ще се залутам?
Да стана слаба искам безвъзвратно
и знам, че ще си струва – до минута.
Да ми остане глътчицата въздух,
която ще разкъса дробовете.
Дали разбра, че на върха се мръзне
и даже победителите стенат?
© Валентина Йотова Всички права запазени