Поставих, днес - парче от огледало
до друго, лошо счупено парче.
С надеждата, че може би е спряло
времето, на моето лице.
Не беше спряло, никак, а напротив,
съвсем не бях предишния ерген.
Край масата, с ракийка и картофки,
изглеждах много стар и уморен.
Домашната… май бе ме състарила.
Не мислех, че ракията вреди.
Милиони клетки в мен тя бе убила,
по кожата и в белите коси.
Сред пълните с угарки пепелници
бях станал, овехтял един човек.
С цигари, съкращавах, по терлици
години от един чудесен век.
Потърсих чук, парчетата да счупя!
Размазах ги, начупих ги на сол!
И тръгнах пак от Лидъл да си купя
цигари и бутилка… алкохол.
Юри
Йовев
Март
2023 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени