Такаа, аз не съм добър в лириката и тази
творба я направих, само
защото приятелката ми Сиси ме помоли.
Не съм спазвал никакви правила.
Е, нека това е специален поздрав за теб, Сиси^^
Наранената
принцеса
Какво е това навън?
Толкова красиво и прекрасно?
Сякаш излязло от сън,
потайнствено, желано, опасно.
Може би богиня Венера?
Или пък прекрасната Елена?
Гледайки я, цял аз треперя
и красотата ù не мога да измеря.
Навън се шири прекрасна равнина
и птички прекрасно пеят,
слънцето огрява високата планина,
но погледът ми върху момичето остава.
С фигура, стройна и висока,
очи като искрящи диаманти,
усмивка, блестяща и широка,
и лице, обсипано с брилянти.
Косите ù, по-черни от нощта
и гъсти като лъвска грива,
устните ù, по-алени от кръвта,
сочни като ягода дива.
Стои там тя и тихо шъпне.
Отсреща, в огромната пустош,
но гласът ù безпомощно глъхне,
отнасян надалече от вятъра лош.
Едва успявам да доловя
през този прозорец дебел,
скръбните ù, тъжни слова,
и как мракът душата ù е превзел.
Ясно аз усещам
как сърцето ù, ранено и кървящо,
с болка всяка минута посреща
и плаче от скръб горящо.
Отхвърлена, измамена и наранена
от един долен плъх,
тя няма да спре, убедена,
да проклина живота до сетен дъх.
Силно се надявам обаче аз,
че някой сърцето ù ще изцери
и тоз любовен мраз
завинаги надалече ще прогони.
Щастието пред нея да разкрие,
да я освободи от таз мъчителна завеса
и с безкрайна обич да обвие
таз наранена принцеса.
© Виктор Табаков Всички права запазени