Дъждът прекосява улици и булеварди.
Върти се в бяг шеметен градът.
Поспрат ли хората по "Гарибалди"
две котешки очи неволно ще заспят.
Процепът в тъмното, видим за малцина,
раздвижва сенките във полукръг.
Потокът поема оттам нови двамина
и отнася на ручеи част от дъжда.
© Мария Всички права запазени