България в сърцето всеки пази,
държавата отдавна се намрази,
дали онази или само тази,
но чувствата се носят на талази.
Прогресът като охлюв. Кой го каза?
Лъжите с кражбите като проказа.
Един след друг начело се оказа,
пигмеи управляват и ни смаза
държавата, въртяна задгранично,
през кух патриотизъм свръх цинично,
с отбор марионетки тъй типично,
с народ преапатичен, нищо лично.
Какво ли вече тука ни остава,
ламя е хищна нашата държава,
но как така излезе, че е наша,
когато управляват ни апаши
от родна кръв, но снесени в чужбина,
достойните къде са, май малцина,
такива не достигат парламента,
защото не въртят капели-шменти.
© Милена Френкева Всички права запазени