В неделя следобед кварталът застива
във странен и сив зодиак,
птици се гонят в простора лениво,
а котки сънуват каймак.
Григоров крещи на балкона отсреща,
отказал цигарите пак,
отдолу Мечкарски се готви за среща,
засуквайки тънък мустак.
Комшийка Петрова с плакат се прибира,
от вчера била на протест,
разгърден Петров я посреща със бира
в защита на мъжката чест.
В неделя следобед кварталът заспива
безпланово и без мечти,
в кръчмата някой до смърт се напива,
а скуката тихо вали.
© Ивон Всички права запазени
Първата половина ми хареса особено.