30.05.2008
Научи ме бързо да прощавам
на всички ония, които
без причина мене нараняват
и сърцето от предателствата им изгнива.
Научи ме да обичам и ония,
дето все ще гледат да ме тъпчат.
Научи ме как от болка да не вия,
щом сърцето на парчета ми го счупят.
Научи ме да прощавам
даже и за раните в сърцето.
Научи ме как да се раздавам,
щом проклина ме дори небето.
Научи ме да не съм самотна
в нощите, когато нямам сили.
Научи ме да не съм сиротна,
щом ръцете от предателства боли ги.
Научи ме да съм безразлична
даже и когато ми се плаче.
Научи ме как да бъда силна,
щом дори приятели ме мачкат.
Научи ме най-накрая
как и себе си да разбера.
Научи ме, моля ти се, да забравя,
че самотна скитам по света.
© Erato Eratova Всички права запазени