Научѝ ме в тъмнината да светя,
без в чужд живот да се меся.
Блàга дума да кажа – без да лаская.
Обективна да съм – да се старая.
Чужди рани с мехлем да превързвам.
Хòрата грешни сме, но да спра да осъждам.
Да вярвам в доброто всеки ден да не спирам.
За приятел без страх в огън да влизам.
За живота да благодаря. Да не се оплаквам.
Научѝ ме да обичам - без да очаквам.
© Ирен Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Любовта е мъдростта на безумните и безумието на мъдрите »