В живота, този тъй непредсказуем,
човек е само една наивна пешка.
В живота, този, тъй объркан,
да бъдеш зъл е единствената грешка.
В живота, този, толкоз кратък,
има хора, за които бих умряла.
В живота, този, толкоз кратък,
има хора, за които всичко бих си дала.
Макар да зная, че има и такива,
които ще си кажат "напразна саможертва".
Дори такива има, за които
една протегната ръка не стига.
В живота, в този пълен безпорядък,
без да чакам никаква отплата,
научих се, че мога да обичам,
без да чакам същото в замяна.
© Периян Байрамова Всички права запазени