Истината не тежи.
Тежат лъжите на гърба на вярата.
Истината не боли.
Болят мечтите недохранени.
Истината не тъжи.
Тъжат ръцете й ненацелувани.
Истината не мълчи.
Мълчат очите й недосънувани.
Истината не заспива.
Заспиват мислите недоизречени.
Истината е щастлива.
Нещастни сме, когато не я срещаме...
© Веселка Стойнева Всички права запазени