В какъв ли свят живеем,
щом мерзавец... като мен,
смятан е за свят,
напразно сили си пилеем
във действия такива,
след които търсим адвокат.
От кривите си пътища опитваме да свием,
с надеждата, че някой ден
това, което правим днес, ще скрием,
сегашния живот ще бъде ни простен.
Научихме се да не съжаляваме за нищо
и да не изпитваме вина,
приели сме, че всичко тъй е чисто,
уви... ще трябва да научим, че не е така.
А аз? Простете ме, ще тръгвам,
все още времето ми тук не е дошло,
не се научих да си се залъгвам,
ще дойда друг път... било каквото е било.
© Никодим Сертов Всички права запазени